Galerie De Burgerij Vorden

HOME

3 maart t/m 14 april 2019:

De magie van de lijn’ met werk van:

Lutz Gierig

Cobi de Jong

Wim Kornmann

 

vernissage

zondag 3 maart 15.30 uur

met singer-songwriter Marise den Bakker

U bent van harte uitgenodigd

Lutz Gierig, schilderijen/collages

Lutz Gierig (1957, Mülheim an der Ruhr) nodigt de kijker uit zijn abstracte schilderijen/collages in alle rust ‘gedachteloos’ te aanschouwen, zich mee te laten voeren in tegenstrijdige perspectieven van lijnen, kleurvlakken, stroken, rafelranden en foto–uitsneden. Zijn beeltenissen behoeven geen eenduidige interpretatie echter blijven ver van willekeur. De geometrische elementen wisselen in lichtintentie, helderheid en ritme. In zijn werk is veel te ontdekken, van strenge architectonische vormen tot lyrische composities; van muzikale beleving als ware het een partituur, tot irritatie en zelfs verwonding.

 

Cobi de Jong, tekeningen

De illustraties en cartoons van Cobi de Jong (1950, Nootdorp) zijn residuen van lijnen die er toe doen, in zwart of wit met viltstift of digitaal vervaardigd.
Haar landschaps-illustraties ogen als ‘negatieven’: gedigitaliseerde witte lijnen op een zwarte achtergrond. Dit in tegenstelling tot haar licht spottende maatschappelijke cartoons uit het project
“‘180’ op het nieuws”. Daarin regeert de zwarte lijn
in een wit vlak.

Wim Kornmann, sculpturen

Beeldhouwer Wim Kornmann (1950, Surabaya) werkt vanuit getekende schetsen maar behoudt oog voor
‘geschenken’ in de steen. Het menselijk lichaam, in het bijzonder het gezicht, is een terugkerende inspiratiebron waarbij hij de rechte lijn op minimalistische wijze essentiële betekenis geeft. In zijn geabstraheerde, zorgvuldig afgewerkte sculpturen zoekt hij naar maximale eenvoud, naar symmetrie en balans, echter zonder dynamiek te verliezen … ze zijn af!